Detta är ett recept som jag hittade i veckan när jag spanade efter mat att laga till helgen, jag tycker pasta passar perfekt att servera här hemma och rätten blir ju bara bättre efter ett par dagar när man har resterna till jobbet. Receptet hittade jag på Coops hemsida och blev en riktigt god pasta, jag fick inte tag i färgs salvia utan tog torkad på burk (gick ner till hälften) i övrigt följde jag receptet. Att ibland laga mat på kycklingfärs istället för vanlig blandfärs ger maten en ny dimension och då barnen älskar maten så är det ju bara att fortsätta laga den.

500 gram kycklingfärs
10 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
3 msk färsk finhackad salvia
2 dl vatten
2 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
½ citron, skalet

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen, salta och peppra när den fått färg och tillsätt sedan hackad purjolök, riven vitlök och salvia. Stek under omrörning någon minut till. Häll på vatten och grädda, lägg i buljongtärningen och låt sjuda under lock i cirka 10 minuter. Koka spagettin/pastan enligt anvisning på förpackningen, smaka av såsen citronskal och vänd sedan i pastan i såsen innan rätten serveras.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift