Dags att börja laga lite vanlig mat efter julen och idag blev det fisk och då min favorit torsk som fanns på menyn. Jag började kolla runt efter recept men hittade inget intressant att göra till att börja med. det slutade med att jag kollade vad vi hade hemma i övrigt för att kombinera ihop en rätt. Tillslut hittade jag ingredienser till remouladsås och även panko ströbröd så resultatet blev det panerad torskrygg med kokt potatis och hemmagjord remouladsås.

4 bitar torskrygg
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl panko ströbröd

Vispa upp äggen i en skål, häll upp mjöl på en assiett och panko på en, vänd först fisken i mjölet (se till att hela fisken blir täckt), sedan i ägget och sist i panko. Värm en stekpanna och stek fisken på medelhögvärme i smör och olja tills paneringen fått fin färg., cirka 3 minuter per sida.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift