Äntligen börjar det finnas rabarber att köpa, vi odlar egna men de har inte kommit upp tillräckligt än. Idag hade en kollega på min praktik med sig en stor laddning rabarber som alla kunde ta av, jag älskar rabarberpaj och det fanns inget att tveka på. Väl hemma satte jag mig och kollade på lite olika recept på rabarberpaj som jag har på lager och hittade denna från Arla rätt snabbt. En härligt knäckig paj med lite kola smak av sirapen och sockret.

1 liter rabarber
125 gram smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 ½ dl rårörsocker
½ dl ljus sirap

Sätt ugnen på 200°, skiva rabarberna i lika stora bitar och lägg i en pajform. Blanda smör, mjöl, havregryn och socker till en grynig deg. Ringla sirapen över rabarberna och smula över degen. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter och servera med vaniljsås

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift