I veckan var det våffeldagen och vi ville fira det samtidigt som vi lyxade till middagen mitt på dagen med våfflor efter arbete på balkongen och i förrådet. Detta blev lite lyxigare våfflor då de görs på riktigt smör, kolsyrat vatten och lite vispad grädde i. Receptet hittade jag efter lite letande på Aftonbladets matkanal – Godare och de blev verkligen härligt frasiga och välsmakande våfflor.

100 gram smör
1 dl vispgrädde
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk strösocker
1 krm salt
3 dl mjölk
1 dl kolsyrat vatten

Smält smöret och låt det svalna något, vispa under tiden grädden och ställ den åt sidan. Häll i mjöl, bakpulver, strösocker och salt i en bunke och blanda med en visp, vispa först ner mjölken och smöret. Vispa sedan ner det kolsyrade vattnet och vänd till slut ner den vispade grädden i smeten.

Gräda våfflorna och servera med vispgrädde, glass och sylt.