Gjorde ett försök på bondbröd igår som blev misslyckade, vet inte vad som hänt med mitt brödbakande numera. Limpor som bakas i brödform blir bra, frallor blir bra men vanliga brödlimpor sjunker ihop och blir bara tråkiga. Det behövdes bröd till frukosten i dag och under veckan så det fick bli att göra lite frallor istället. Jag hittade detta receptet hos Victorias provkök och när jag såg bilderna kände jag att jag bara var tvungen att testa dessa frallor. Som vanligt valde jag att kalljäsa frallorna och skriver om receptet efter det, resultatet blev oerhört gott, saftiga fina frallor med underbar textur och smak.

100 gram smör
3 dl standardmjölk
2 dl kallt vatten
50 gram färsk jäst
2 tsk salt
2 ägg
3 msk strösocker
Cirka 13 dl vetemjöl special

Smula jästen i en bunke och häll på mjölk och vatten. Rör tills jästen lösts upp, tillsätt salt, ägg och socker och blanda. Sedan tillsätts vetemjölet tills degen blir smidig och inte klibbig. Kör degen i 7-10 minuter för att få bra glutentrådar och täck sedan med bakduk eller folie och låt jäsa till dubbel storlek.

Sätt ugnen på 225°, forma 15-18 avlånga små bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper, skär ytliga snitt i varje bröd. Låt frallorna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter, grädda de sedan i 7-10 minuter i ugnen. De är färdiga när de har fått fin färg

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift