Söndag igen och med sjukstuga i hemmet där alla hostar, har feber och är snoriga ställer till en del utmaningar. Problemet med denna förkylningen är att smaken lyser med sin frånvaro, så det blev tillbakagång till enklare mat idag med smaker som fungerar ihop. Jag hade ett par olika recept förberedda men de får ligga kvar i lådan med recept tills nästa gång istället.

1 kg skinkstek
300 gram champinjoner
1 gul lök
4 dl buljong
1 burk krossade tomater

Fin hacka löken och kvarta alternativt halvera champinjonerna, stek lök och champinjoner i lite olja i en gjutjärnspanna till löken blivit mjuk och champinjonerna släppt all sin vätska. Strimla skinksteken under tiden som lök och champinjoner steks, när de är färdiga hälls de i en skål och skinksteken steks i omgångar. När alla har fått en fin färg hälls champinjoner och lök tillbaka tillsammans med buljong och krossade tomater. Låt rätten koka upp och sänk sedan plattan så grytan sjuder under tiden som riset kokas.