En av barnens absoluta favoriträtter är köttbullar med potatismos och gräddsås, vi gör det relativt ofta och det var även på schemat att göra det idag. Jag ville dock göra en ny variant och efter en snabb genomgång av frysen hittade jag kalkonfärs att använda istället för blandfärs. Jag har ett par olika recept för att göra olika sorters köttbullar men jag hade inte riktigt koll på om det skulle bli bra resultat med kalkonfärs. Jag hittade snabbt ett recept på Ingelsta kalkon på kalkonfärsbullar som jag valde att testa med väldigt lyckat resultat.

500 gram kalkonfärs
1 Schalottenlök
1 vitlöksklyfta
½ dl vispgrädde
1 ägg
½ dl ströbröd
1 msk kycklingfond

Finhacka lök och vitlök och lägg i en bunke tillsammans med vispgrädde, ströbröd och ägg. Blanda ihop och låt stå och dra ett par minuter. Tillsätt fond, kalkonfärs och krydda med salt och peppar, arbeta ihop till en jämn smet. Rulla små fina köttbullar och stek dem i smör tills d är gyllenbruna runt om och är genomstekta.