Söndag och efter en lång dag igår med extra arbete kände jag att jag ville laga något enkelt men samtidigt gott. Jag hade tinat kalkonfärs och plockade ihop det som fanns tillgängligt i kylen för att se vad jag kunde göra för maträtt. Det som fanns att använda som jag vet fungerar ihop var lök, crème fraiche, färskost och dijonsenap. Resultatet blev över förväntan då färskosten gjorde såsen härligt krämig och med lite hjälp av pastavattnet blev såsen helt perfekt. Jag gillar att göra pasta på kalkonfärs då jag finner att smaken blir så mycket bättre med kalkon än med kycklingfärs.

500 gram kalkonfärs
1 gul lök
1 kycklingbuljongtärning
2 dl crème fraiche
50 gram färskost
1 tsk dijonsenap
1 msk lingonsylt

Koka pastan enligt anvisning på paketet, hacka löken fint och fräs den på medelvärme tillsammans med kalkonfärsen. Blanda buljongtärningen i 2 dl vatten och häll i det i gjutjärnsgrytan när löken blivit mjuk och färsen fått lite färg. Låt koka ett par minuter och häll sedan i crème fraiche och färskost, koka upp och smaka av med salt, peppar, dijonsenap och lingonsylt. När pastan är färdig häll i ½ – 1 dl pastavatten i pastasåsen innan pastan blandas i och allt serveras.