Lördag och jag ville göra en lite rätt med bra smaker men som inte tar allt för lång tid vid spisen, jag hittade denna rätt i veckan när jag satt och kollade inför helgens matlagning. Jag hittade et på flera olika ställen och alla länkade tillbaka till en film på Youtube med Phillipe Cohen där han lagar denna rätten. Jag tittade på den men jag tyckte det var lättare att följa bara det nedskrivna receptet som jag hittade på matplatsen.net Jag valde att inte platta till filéerna då jag hellre vill ha kycklingen saftig än torr, Paneringen gör att du för en härligt krispig del av kycklingen ändå.

2 kycklingfiléer
2 ägg
Vetemjöl
Panko ströbröd
4 kvistar salvia
4 vitlöksklyftor
Olivolja
Tagliatelle pasta
80 gram smör
Parmesan
1 citron

Skär kycklingen på längden så du får 4 tunna filéer, banka ut de mellan 2 ark plastfolie. Vispa äggen lätt och lägg de i en skål. Panera kycklingfiléerna med en vanlig dubbelpanering, först vänds de i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko ströbrödet.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och lägg i hela klyftor vitlök och salvia. Stek kycklingen i olja på båda sidor tills de blir gyllenbruna- Lägg upp de på galler och låt de svalna.

Riv en halv parmesan fint, smält smöret i en stekpanna, salta pastavattnet ordentligt (mycket mer än man tror) och koka pastan någon minut kortare än tidsangivelsen på paketet. Häll av pastan men spara på vattnet, håll lite av pastavattnet i smöret och blanda ner pastan. Stäng av plattan och lägg i det mesta av parmesanen och blanda ihop allt. Tillsätt mer pastavatten tills det blir en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Skär kycklingen i breda strimlor, lägg upp pastan och kycklingen på en tallrik, dekorera med salvia och citron. Servera med lite riven parmesan på.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift