Fredag och inga svenska äpplen kvar hemma att baka något till kvällskaffet, vad gör man? Som tur var har vi ett förråd med frysta jordgubbar och rabarber som blev räddningen denna kvällen. Receptet hittade jag hos Camilla Hamid som driver bloggen My kitchen stories. Pajen vad både verkligen lättbakad och smakade underbart, kombinationen rabarber och jordgubbar är svår att slå.

fyllning
250 gram frysta jordgubbar
250 gram frysta rabarber
¾ dl syltsocker
2-3 msk potatismjöl

Smuldeg
175 gram smör
2 dl strösocker
2 krm salt
½ tsk malen kardemumma
3 dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl ljus sirap

Sätt ugnen på 175°, blanda alla ingredienser till fyllningen i en bunke och häll det sedan i en pajform. I en annan bunke blandas de torra ingredienserna, smält smöret och häll det och sirap er i bunken med de torra ingredienserna. Blanda till en jämn smet och klicka ut den på fyllningen och bre försiktigt ut den över fyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen i 30-40 minuter eller tills den fått fin färg.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift