För att lyxa till söndagsmiddagen brukar jag göra lite olika försök att göra lite olika tillbehör eller testa att göra någon del på nytt sätt. Jag har en längre tid haft en tanke om att jag skulle servera råstekt potatis till en söndagsmiddag och idag fick jag tag i perfekta små fasta potatis. I receptet skulle man krydda med vitpeppar och salt, jag bytte till svartpeppar, salt och lite salvia och det var en perfekt kombination. Receptet hittade jag på köket.se och istället för att pressa vitlöken lät jag 2 klyftor steka med i smöret och olivoljan för lite smaksättning.

1 kg potatis av fast sort
2 klyftor vitlök
Salt
Svartpeppar
Salvia

Skala potatisen, skölj den i kallt vatten, skiva den i en mandolin eller för hand och torka sedan av potatisskivorna. Stek skivorna i smör och olivolja först på hög värma så de får lite färg och sedan cirka 10 minuter på lägre värme så de blir mjuka. Smaka av med salt och peppar.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift