En härlig sallad med lång hållbarhet som görs på vitkål, morötter, paprika och lök med helt underbar smak. Jag har hört talas om denna salladen ett tag en inte haft chans att testa den innan nu, de ska vi ha som komplement till lunchlådorna som tas med varje dag till jobbet. Denna version hittade jag på Zeinas kitchen, men den finns säkert i flera snarlika modeller med i stort sätt samma ingredienser. Totalt blev det 3 stora glasburkar och f små när allt var klart så vi harr tillbehör att ta med för ett bra tag framöver.

1 kg vitkål
800 gram morötter
½ halv purjolök eller 1 rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika

Dressing
1 ½ dl vinäger (antingen vit vinäger eller äppelcidervinäger)
½ dl strösocker
½ dl rapsolja
½ dl olivolja
1 msk salladskrydda
1 msk örtsalt

Strimla alla grönsaker, gärna i en matberedare eller med en mandolin, lägg grönsakerna i en stor bunke. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med lite mer salt och vinäger. Fyll på rengjorda glasburkar och förslut ordentligt, låt de stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i 2-3 veckor.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift