Dags för söndagsmiddag och gärna då något som kan bli lite lunchlådor till veckan som kommer. Jag hittade receptet i höstas men sedan har det bara legat och väntat och inte blivit testat innan idag. Rätten blev jättegod och hela familjen åt med glädje sig mätta på denna kycklingpasta. Receptet kommer från Niiinis kitchenlife jag gjorde en liten ändring och kryddade med 1 msk dijonsenap när allt kokade ihop för att binda ihop smaken lite.

3 stora kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
½ röd paprika
10 färska champinjoner (funkar med skivade i burk också)
2 tsk torkad rosmarin
2 tsk torkad timjan
2 tsk kinesisk soja
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 dl crème fraiche
3 dl grädde

Skär kycklingfilén i mindre bitar, skiva sedan champinjonerna och börja steka dem ordentligt i olivolja i en ganska så het panna. Ha på salt, svampen ska få lite färg, lägg sedan i kycklingfiléerna och låt dem steka så de är stekta rakt igenom. Skär paprikan i mindre bitar och ha i den, låt den svettas med tills den blir lite mjukare. Häll i tomatpurén, soja, salt och peppar och örterna, häll därefter på vattnet och låt puttra i ca 10 minuter (vattnet ska reduceras).
Häll i grädde och crème fraiche, låt puttra ihop i ca 5 minuter, koka pastan under tiden. Blanda sedan allt innan servering.