En klassisk rätt som passar perfekt som antingen middag eller som kvällsmat och resterna blir till matlådor till jobb och skola. Detta receptet hittade jag på Mitt kök och den var väldigt lättlagad, barnen fick hjälpa till att vispa. Kört barn har många namn och ugnspannkaka kallas även fläskpannkaka eller tjockpannkaka och ofta passar den till de flesta runt matbordet. Denna gången använde jag bacon, men man kan lika väl använda sidfläsk eller om man vill göra en vegetarisk ugnspannkaka gör man den utan kött i.

3 ägg
8 dl mjölk
½ tsk salt
4 dl vetemjöl
1 pkt bacon

Sätt ugnen på 225° och strimla bacon i en stor ugnsfast form, när ugnen är varm sätt in formen i 5 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en jämn smet, häll smeten över baconet i formen och grädda sedan mitt i ugnen i 25 – 30 minuter.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift