Ett eget försök till att göra kycklingköttbullar i ugn, det var lite svårt att få färg på de i ugnen så jag stekte de lite snabbt i slutet för att få till en bra stekyta. Receptet är gjort utan något annat än tanke på smak och konsistens på kycklingbullarna. Jag valde att använda rödlök av den anledningen att det var det som fanns hemma, nästa gång kanske det blir vanlig gul lök istället. Smaksättningen är enkel för att lyfta smaken från färsen i slutprodukten och jag höll mig till enbart salt och ytterst lite vitpeppar.

8 msk ströbröd
2 dl mjölk
900 gram kycklingfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 lök

Hacka löken fint och stek den tills den börjar bli lite mjuk, sätt ugnen på 175°. Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla några minuter, blanda sedan i resten av ingredienserna och blanda till en fast smet. Fukta händerna med vatten och forma smeten till kycklingbullar, lägg de i en långpanna och stek de i ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut långpannan från ugnen och stek kycklingbullarna lite snabbt så de får färg innan de serveras med potatismos, sås och lingon.