Vi hade en del övermogna bananer igen som ingen villa ha till mellis så det blev att baka lite banankaka igen, det var ett tag sedan senaste versionen. Denna gången ville jag lägga till både smak och textur och började leta runt bland lite olika receptsamlingar på nätet. De flesta jag hittade var snarlika de jag redan har testat och lagt upp här, till slut hittade jag denna på ICA med banan och blockchoklad som jag bara var tvungen att prova.

75 gram smör
2 ½! dl strösocker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 gram blockchoklad
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Smöra och bröa en form, sätt ugnen på 175°, smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite. Blanda med socker, mjölk, salt och vaniljsocker, dela sedan äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner de i smeten, hacka blockchokladen (här tog jag chokladknappar istället) och blanda de med mjöl och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ner de i smeten.

Häll smeten i forman och grädda i 30 – 40 minuter mitt i ugnen, kakan ska knappt vara klar i mitten för att bli extra saftig.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift