Lite bananer som blivit övermogna behövde tas om hand här hemma, jag har testat rätt många banansockerkakor och tänkte istället försöka mig på lite bananmuffins. Detta receptet fick dottern välja och det hon föll mest för var kombinationen av banan och choklad i samma muffins. Receptet kommer från Elinas & Mickes mat och dottern hjälpte till med alla momenten. Det är så kul att se hur de utvecklas och vågar ta för sig mer i köket när vi bakar.

150 gram rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
2 ägg
2 bananer
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 ½ dl mjölk
150 gram chokladknappar (både mjölk- och mörkchoklad går bra)

Sätt ugnen på 220° (över och under värme. Inte varmluft), sätt muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa smör och socker krämigt med hjälp av en elvisp, vispa ner ett ägg i taget. Skala och mosa bananen och blanda ner i smeten.

Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och vaniljsocker i en separat bunke. Sikta ner i smeten och vänd ihop. Tillsätt mjölken och vänd ihop till en krämig smet, blanda ner chokladknapparna.
Klicka ut smeten i muffinsformarna. Ställ muffinsplåten i ugnen i ca 12-15 minuter.

Låt svalna något innan servering.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift