Lillasyster ville inte ha bananmuffins utan vanlig muffins så efter storasysters hjälp i köket kom lillasyster och hjälpte till lika mycket hon. Receptet hittade jag efter lite letande på Aftonbladet och det är ett bra grundrecept som man kan lägga till valfria ingredienser till för att baka andra sorters muffins. Även här bakades muffinsen i en muffinsform för att få bra form på muffinsen. Det blev både en del enkla och en del som dottern fick glasera och dekorera.

100 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Smält smöret och låt det svalna lite, sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst, blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Häll i mjölken i det smälta smöret och häll i det i äggblandningen, använd en slickepott och vänd försiktigt ner lite i taget av de torra ingredienserna med smör/mjölkblandningen. Se till att allt blandas utan att luften försvinner ur smeten.

Fyll muffinsformarna med hjälp av matsked (jag använde min glasskopa som ör som gjord för detta uppdrag) till cirka ⅔ och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, prova med en provsticka om de är klara.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift