Att spritsa saker är inte riktigt min bästa kunskap, men jag försöker öva så fort jag kan och ett av de bättre övningsmaterialen är potatismos. Bra konsistens och lätt att spritsa flera gånger utan att det blir rinnigt som grädde har en förmåga att bli ibland. Nästa steg blir då att försöka spritsa fina toppar av duchessepotatismos och gratinera i ugn. Åter igen kommer receptet från Zeinas Kitchen där jag hittar mycket inspiration numera.

10 medelstora potatis av mjölig sort
2 äggulor
25 gram smör
Salt
1 krm muskotnöt
Svartpeppar

Förslag på smaksättning
Finhackade örter – färska, torkade eller djupfrysta (dill, timjan, persilja, basilika, gräslök)
2 dl riven ost – gärna lite smakrik ost
1 pressad vitlök

Skala, dela och lägg potatisen i en kastrull, fyll på med vatten, salta lätt och koka potatisen. Häll av vattnet och pressa potatisen med en potatisstöt. Sätt ugnen på 200° (varmlust och smält samtidigt smöret, blanda i potatis, äggulor, kryddor och eventuell smaksättning (jag tömde lite från frysen så det blev dill, dragon och oregano i dessa). Lägg moset i en spritspåse och spritsa ut fina toppar (använde en rätt stor tyll) och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills de fått fin färg.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift