Efter lyckat resultat med pulled pork för ett tag sedan kändes det som ett naturligt steg att testa göra pulled chicken istället. Att köra kött på låg temperatur under längre tid är något som jag verkligen gillar, det blir en helt annan textur och smak på köttet. Blev det då lika gott med kyckling som med fläsk? Jag tyckte inte smaken trängde in lika bra som med fläsk när jag smakade på den direkt från ugnen. Dock efter den blivit isärtagen och blandad med såsen blev smaken helt annorlunda. Detta kommer att testas igen framöver och kanske med lite andra tillbehör än denna gången, receptet hittade jag på arla.se.

1 färsk kyckling
2 gula lökar
1 flaska barbeuesås
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 lime
1 dl vatten
1 tsk Salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 175°, lägg kycklingen i en ugnsfastform, skala och skär löken i stora bitar som placeras runt kycklingen. Skala vitlöksklyftorna och hacka de och chilin fint. Blanda barbequesåsen med chili, vitlök, lime, vatten, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen, täck med folie och tillaga i ugnen i cirka 2 timmar.

Rensa kycklingen genom att plocka bort lök, skinn och ben. Dra isär köttet med en gaffel och blanda med såsen. Server med valfritt tillbehör.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift