Dessa bröd såg jag i Facebookgruppen KAKBURKEN, för oss som gillar att baka, vänners recept m.m. för en tid sedan och min tanke var direkt att jag skulle baka de till vår påskbuffé. Receptet är upplagt av Isabelle Cornelia och hon delar en hel del finurliga recept i gruppen. De görs på rapsolja och honung vilket känns som en bra variant när resterande mat till påsken lätt kan bli lite väl fet. Barnen ville ha de delade med smör men jag och fru åt de mer som tilltugg och något att doppa i resterna från potatisgratängen. Receptet jag skriver ner är ändrat till att använda kall degvätska jämfört med det som finns i Facebookgruppen.

25 gram jäst
2 ½ dl kall mjölk
1 tsk salt
2 msk socker eller honung
1 ägg
1 ½ dl raps- eller solrosolja
Cirka 8 ½ dl vetemjöl

Blanda jästen med mjölken och rör om tills den är helt upplöst, tillsätt resten av ingredienserna, mjölet sist och lite i taget. Knåda degen väl och låt den sedan jäsa till dubbel storlek.

Sätt ugnen på 200°, häll upp degen på ett mjölat bakbord och knåda degen lite, dela degen i 24 delar. Av varje del skär man undan en liten bit som ska bli svansen. Resten av degbiten rullas till en lång längd och formas som på bilden ovan. Försök göra öronen lite längre och tryck till på dem med fingrarna längst upp. Pensla hararna med uppvispat ägg, doppa svansen i det uppvispade ägget, sedan i sesamfrö och sätt den sedan på plats på haren. Grädda de i cirka 20 minuter, kolla med en termometer så innertemperaturen är bra (96-98°) när de är klara.