Rosenbröd är lätta luftiga frallor som fått sitt namn efter det mönster som skärs i degen innan de gäddas. Denna gången skar jag kryss i några och några lät jag vara, det är det som är det fina med att baka bröd. Man väljer själv hur brödet kommer att se ut när et är färdigt, jag håller på att försöka lära mig baka mer bröd både för att det är gott, men även för att det är nyttigare då bröden bakas utan massa onödigt socker i.

75 gram smör
50 gram jäst
3 ½ dl mjölk
1 tsk salt
9 dl vetemjöl
1 msk ljus sirap
Vallmofrön

Smula jästen i en bunke, smält smöret, häll i mjölken och värm till 37°. Lös jästen med degvätskan innan resterande ingredienser blandas i, mjölet sist och lite i taget. Låt jäsa under bakduk eller plastfolie i cirka 60 minuter.

Baka ut till 16 bullar och låt de jäsa 30 – 40 minuter på bakplåt mad bakplåtspapper.

Sätt ugnen på 250°, skär valfritt snitt på toppen av frallorna, pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön (testa variera mellan olika färger). Grädda i 8 minuter och svalna under bakduk på galler.