Jag har svårt att komma på rätter som enbart är kopplade till påsken, mycket av den man man oftast äter till påsk är samma som till jul. Fredrik på Fredriks fika verkar ha samma problem när an läser texten på detta recept och jag håller med till fullo. det finns inte mycket annorlunda att laga eller baka till påsk. Bakelsen är en väldigt enkel rätt men oerhört välsmakande. Fredrik har ett recept på rulltårta i sitt blogginlägg, jag använder istället den delen av rulltårtan jag bakade igår som inte gick åt. Jag gillar inte smaken av bara grädde utan jag vispar den med vaniljsocker för att få in lite annan smak i grädden.

Rulltårta
Persikohalvor
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

Skär rätt tjocka bitar av rulltårtan (2-3 cm tjocka) och ställ de på högkant på en assiett, vispa grädden med vaniljsockret lite lagom (om man vispar den för hårt blir den svår att spritsa). Spritsa på toppen av rulltårtan rätt rikligt med grädde och placera sedan en persikohalva på varje bakelse så det liknar ett ägg.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift