Att kunna göra hela middagen samtidigt i ugnen är underbart och när resultatet blir helt underbar saftig kyckling med klyftpotatis kan det ju inte bli fel. Med väldigt enkla medel görs en välsmakande marinad som lyfter smaken med både syrlighet och rökighet. Såsen som görs på marinaden efter kycklingen är färdig i ugnen med crème fraiche blev även den väldigt lyckad. Receptet hittade jag på Coops hemsida och detta är en rätt vi kommer att göra fler gånger hemma hos oss.

4 kycklingfiléer
1 kg potatis
2 dl crème fraiche

Marinad
1 msk neutral olja
1 msk kinesisk soja
1 msk honung
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
½ tsk svart peppar

Sätt ugnen på 200°, lägg kycklingen i en ugnsform, blanda ingredienserna till marinaden och pensla på kycklingen. Skala och klyfta potatisen och lägg de på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salt och rör om så alla klyftor får olja och salt på sig. Sätt in potatisen i ugnen och efter 10 minuter sätter du in kycklingen i ugnen. Tillaga i 20 minuter (tills kycklingen har en innertemperatur på 70°).
Lägg kycklingen på ett uppläggningsfat och häll skyn från ugnsformen i en kastrull. Värm skyn med crème fraiche och koka ihop den till en sås.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift