Jag älskar att baka mjuka kakor i långpanna, det blir en ordentlig sats och allt blir så enkelt att ta med sig direkt i formen. Till saken hör att jag fyller år imorgon och tänkte bjuda på något på jobbet, receptet hittade jag hos Lindas bak- och matskola nu i veckan när jag planerade helgens middagar. Jag har inte smakat på sockerkakan utan jag kommer posta imorgon om den blev uppskattad eller inte. Jag har gjort en vanlig sockerkaka med kanelbullesmak innan men ingen i långpanna innan nu.

2 ägg
4 dl strösocker
2 dl mjölk eller filmjölk
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
200 gram smält smör
5 dl vetemjöl

1-2 msk kanel
3-4 msk strösocker

Sätt ugnen på 180°, vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Blanda i resterande ingredienser och blanda tills du har en jämn smet. Häll smeten i en långpanna (cirka 25 x 35 cm) klädd med bakplåtspapper. Pudra över hälften av kanel och sockerblandningen på ytan, Ta en gaffel eller en slickepott och rör om ytan så kanelbullesmaksättningen kommer ner i smeten. Stör sedan över resterande kanel och sockerblandning över ytan.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 25-30 minuter, låt den svalna innan du skär den i rutor.