Kvällsmaten hos oss blev idag något nytt som barnen verkligen gillade, vår äldsta dotter älskar pannkakor och har senaste veckan frågat efter ugnspannkaka. Jag satt och kollade efter lite inspiration till brödbak på Lindas bakskola när jag hittade detta receptet och nä jag visade barnen var det inget att tveka på. De tyckte det var galet att baka pannkaka i muffinsformar, men de ville att jag skulle testa. Resultatet blev perfekta små ugnspannkakor i portionsförpackning, perfekt att ha till mellis och en rätt jag kommer att ha på lut när barnen får kompisar på besök igen efter pandemin.

5 ägg
6 dl mjölk
½ krm salt
3 dl vetemjöl

Vispa äggen lite lätt med en handvisp, tillsätt resten av ingredienserna och vispa allt till en slät smet. Låt den stå och vila i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 230°, sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll de till ¾ med smet. Grädda dem mitt i ugnen i 16-20 minuter, eller tills de får lite färg på ytan. De sväller upp enormt i slutet av gräddningen, men de sjunker ihop direkt när man tar ut dem.

Servera med sylt av någon sort och vispad grädde, pudra eventuellt över lite florsocker före servering.

Precis uttagna ur ugnen
30 sekunder efter bilden ovanför
image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift