Nu har vädret slagit om från rena högsommarvärmen i början av veckan till nu regn och blåst i slutet av veckan. Vad passa bättre då en en härlig gryta som har fått stå på spisen och koka länge för att bli helt perfekt? Receptet på denna underbara rätt hittade jag på Jenny´s matblogg och den kommer definitivt att lagas fler gånger, hela familjen åt och gav tumme upp. Att som i receptet koka med lite vinbärsgelé lyfte smakerna och gav en härlig nyans i rätten som hade varit svår att få till annars. Perfekt när man kan få användning av den underbara gjutjärnsgrytan jag fick i julklapp för en del år sedan.

4 stora kycklingfiléer
2 ½ dl crème fraiche
2 dl grädde
1 ½ msk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
2 msk fond
1 msk rödvinbärsgelé
Salt & peppar

Strimla kycklingen och stek den i smör, häll i crème fraiche, grädde, fond, soja och tomatpuré. Låt den sjuda upp på svag värme samtidigt som riset kokas, smaka av med gelé, salt och peppar.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift