En knäckig rabarberpaj med salt i som ger en fin avbrytning mot de syrliga rabarberna vilket blev väldigt lyckat. Receptet hittade jag på Fredriks fika, en sida jag börjat kolla på rätt mycket det senaste för att få inspiration till både bakning och annat. Det finns fortfarande rabarber att få tag i och vi kommer fortsätta göra fler olika pajer framöver och sedan går vi över till äppelpaj.

300 gram rabarber
2 msk strösocker
½ msk maizenastärkelse

150 gram smör
2 dl strösocker
½ dl ljus sirap
½ dl vispgrädde
3 dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt

Sätt ugnen på 175°, skölj och skiva rabarbern. Blanda den med strösocker och maizenastärkelse och lägg allt i en pajform på cirka 24 cm i diameter. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet, ta av stekpannan eller kastrullen från värmen. Fördela smeten över rabarberna i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift