En fiskgratäng som serveras med ris lät som en bra maträtt att servera på en lördag i augusti månad. Barnen äter fisk två dagar i veckan på förskolan, men ibland kan det vara gott att servera det hemma med. Recensionerna var varierade där äldsta dottern mest petade i maten och yngsta åt upp hela sin portion. Receptet hittade jag på bloggen mammatrams som drivs av Lina och där hittade jag lite fler recept som kommer att provas i framtiden.

800-1000 gram torsk eller laxfilé
4 msk smör
2 ½ dl gröna ärtor
½ purjolök
½ ask cocktailtomater
2 dl riven ost
2 ½ dl mellangrädde
2 dl crème fraiche
2 msk chilisås
1 ½ msk fiskfond
2 msk Maizena
5 msk finhackad dill (jag tog i lite mindre, precis så såsen fick smak och dillen syntes bra i såsen)

Sätt ugnen på 200°, skiva den tinade fisken och lägg den i en smord gratängform (modell lite större). Lägg ärtor, skivad purjolök och några delade cocktailtomater ovanpå. Strö över med citronpeppar och några klickar smör.

Blanda mellangrädde och crème fraiche, rör i chilisås, fiskfond, hackad dill och Maizena. Smaka av med citronpeppar. Häll såsen över fisken, ärtorna, purjolöken och cocktailtomaterna. Strö över riven ost och grädda den i ugnen i 30 minuter eller tills osten fått en gyllenbrun färg. Kolla gärna med provsticka så fisken är tillagad innan den servveras.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift