Med barnen hemma från förskolan måste man ju variera mellisen, det går inte alltid att bara skiva upp frukten som de ska få utan man får variera sig. Hittills har det mest varit att göra fruktskålar med olika blandningar av säsongens favoriter. I dag när vi skulle ha mellis sken solen underbart och det kändes som om det var vår i luften, det var lite för kallt att sitta utomhus, men i soffan satt vi och balkongdörren på vid gavel som släppte både in fågelkvitter och friska vindar. Receptet på denna smoothie kommer från Coop, jag kommer att försöka hitta fler kombinationer som fungerar för att kunna erbjuda barnen smoothies oftare.

2 dl jordgubbar (jag använde lätt tinade jordgubbar från förra årets självplock)
½ banan
2 dl mjölk
1 dl yoghurt
2 msk florsocker eller strösocker (valde bort allt socker)

Finfördela jordgubbar och banan i en mixer eller matberedare, häll på mjölk och yoghurt och rör om. Smaka av och tillsätt lite socker. Istället för socker klyftade jag upp lite vattenmelon som mixades och blandades i för att ge lite sötma. Jordgubbarna i sig var rät söta i smaken så det kändes överflödigt med mer socker.

Servera i höga glas med tjocka sugrör, om man använder färska bär kan man lägga i några isbitar med frysta bär kommer kylan från bären istället.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift