Två dagar för tidigt, men med två barn som i dessa Coronatider inte fick vara på förskolan så kändes det som att pappa behövde fixa en speciell mellis idag. De flesta har sitt specialrecept när det kommer till våfflor, men det jag har använt på senare tid har inte resulterat i varken frasiga eller jättegoda våfflor. Receptet hittade jag hos Cecilia Hansson i hennes blogg Homemade Stockholm.

200 gram smör
6 dl vetejöl
2 msk strösocker
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
8 dl mjölk
2 ägg

Smält smöret, blanda alla de torra ingredienserna först, häll på smör, ägg och hälften av mjölken och vispa ihop. Häll på resten av mjölken och blanda till en jämn smet. Låt den vila i minst 10 minuter innan du gräddar våfflorna i ett våffeljärn. Placera de färdiga våfflorna på ett galler för att behålla frasigheten.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift