Sommartider är för oss jordgubbar och rabarber och vad kan då vara bättre än en smulpaj med både rabarber och jordgubbar? Jag har en version här sedan innan, men jag ville testa ett nytt och på bilderna såg detta ut att vara helt i vår smak, vi gillar när det är massvis med smulpaj 😀
Receptet kommer från Zeinas kitchen där jag numera ofta är och hämtar inspiration till båda maträtter och annat.

150 gram smör
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker

400 gram rabarber
300 gram jordgubbar
1 dl strösocker
1 ½ msk potatismjöl

Värm ugnen till 225°, skär smöret i mindre kuber, blanda de torra ingredienserna och därefter hälls smöret i och blandas till en smuldeg.

Skölj och ansa rabarberna, skiva de i tunna skivor, dela jordgubbarna i mellanstora bitar. Blanda rabarber och jordgubbar med strösocker och potatismjöl. Häll de i en pajform, jämna till lagret och häll sedan på smuldegen. Grädda längst ner i ugnen i cirka 20 minuter.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift