En kladdkaka täckt med kokostosca, läs det en gång till… Vattnas det i munnen? Det borde det gör för wow vilken underbar kaka detta blev. Jag tackade för tre veckors praktik på en vårdcentral med denna kaka idag och alla blev förälskade i den. Det blev knappt något kvar till de som var lediga idag och kommer i morgon… Receptet hittade jag på Lindas bakskola och denna kaka kommer att bakas flera gånger hos oss.

150 gram smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

60 gram smör
1 dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
200 gram kokosflingor
2 dl strösocker
1 krm salt

Sätt ugnen på 180°, smält smöret i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad springform, bröa med antingen skorpmjöl eller kokos. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 24 minuter, ta ut kakan och låt den vila i 15 minuter. Höj värmen till 250° när du tar ut kakan.

Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull, låt den puttra på spisen i cirka 15 minuter. Bred kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen och grädda den i cirka 5 minuter (tills den fått gyllene färg)

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift