Fortsatta distansstudier på grund av Covid-19 innebär att maten lagas hemma och det blir inte samma behov av matlådor som innan. Denna enkla kycklingpasta är perfekt att göra på rester efter antingen hel grillad kyckling eller ugnsstekta kycklingbitar. Såsen ä gjord på sådant man för det mesta har hemma och nu när sommaren kommer och vi har egna spenatplantor var jag tvungen att blanda i några i såsen både för färg och smak.

400 gram kycklingbitar (jag tog rester från söndagens kycklingrätt)
5 dl crème fraiche
300 gram champinjoner
1 röd paprika
2 schalottenlökar
10 spenatblad
1 msk kalvfond

Dela kycklingen och lägg den i en kastrull. Dela svampen i halvor eller kvartar beroende på storlek, hacka löken och dela paprikan i lagom stora bitar. Fräs allting i en panna till vätskan har försvunnit ur svampen och allt fått lite färg. Häll i det i grytan med crème fraiche och låt det koka upp. Häll i fond och smaka av med salt och peppar, låt sjuda under tiden pastan kokar och när det är fem minuter kvar på pastan blandas spenatbladen i.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift