Efter maten i helgen hade jag en del äggvitor att använda till något och vad passar bättre än att göra rosa maränger när det är alla hjärtans dag? Receptet kommer från Brinken bakar där Emma Brink Rask visar hur man lyckas med bakverk och desserter. Jag är ingen expert på att spritsa, jag har blivit bättre men har väldigt mycket att lära och när man ser Emma spritsa maränger eller dekorationer på kakor och tårtor blir man bara förundrad. Jag borde öva mer på att spritsa men det känns som det är för sällan vi bakar något som man kan spritsa. Bloggen numera är mer riktad mot bröd och mat så det blir inte så ofta jag bakar småkakor eller kondiskakor där man kan spritsa grädde eller annan dekoration.

100 gram äggvita (3-4 äggvitor)
90 gram strösocker (1 dl)
120 gram florsocker (2 dl)
Röd eller rosa pastafärg
Strössel (om man vill)

Sätt ugnen på 80° varmluft eller 90° vanlig ugn, vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en köksmaskin. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng, tillsätt färgen under tiden marängen vispas. Sikta ner florsocker och vänd runt det tills allt är ordentligt blandat. Häll upp smeten i en spritspåse med valfri tyll, spritsa maränger på plåtar med bakplåtspapper. Strö på strössel om du vill ha det på marängerna.

Grädda marängerna i 2 timmar, stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar 1 timme i den kallnande ugnen

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift