Då vi var bortbjudna direkt efter middagen fick jag göra maten lite tidigare än vanligt, då är det tur att det är en rätt som med lite knep och trix blir färdig fort i ugnen. Här kombineras potatis, broccoli och kyckling med en härlig ostsås på grädde och mjölk. Döttrarna gillar inte alltid att det blir en skorpa av osten när man gratinerar så osten ströddes över rätten innan såsen hälldes på. Rätten blev uppskattad av hela familjen, för att få med extra mycket smak i rätten skivade jag stammen på broccolin och lät den koka med potatisen för att sedan blandas med övriga ingredienser. REcepte3t hittade jag i veckan på Zeinas kitchen.

8 mellanstora potatisar
400 gram broccoli (färsk eller fryst funkar bra)
600 gram kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja
Sås:
5 dl grädde (valfri fetthalt, jag använder vispgrädde)
3 dl mjölk
1 dl mjöl
1-2 hönsbuljongtärning (justera saltsmaken själv)
1 krm riven muskotnöt
Salt & svartpeppar
Garnering:
150 gram riven ost

Skala potatisen och hacka i stora tärningar, koka dem mjuka i 2-3 minuter och sila av (koka inte sönder dem de ska bara endast mjukna lite). Skär broccolin i buketter om du använder färsk, skiva gärna upp stammen efter du skurit av nedersta biten då det sitter mycket smak i stammen. Koka broccolin ett par minuter och sila av. Skär kycklingen i tärningar (jag valde att strimla kycklingen med samma resultat). Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och bryn kycklingen under omrörning. Pressa i vitlök, tillsätt finhackad persilja och krydda med svartpeppar. Kycklingen behöver inte stekas kraftigt, det räcker att den precis blir genomstekt. Lägg potatis, kyckling och broccoli i en mellanstor ugnsform, förbered sedan såsen.
Värm ugnen till 200°. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under städning omrörning. Låt sjuda i 2-3 minuter tills såsen tjocknar, häll sedan i ugnsformen. Strö på riven ost (jag valde att strö över osten innan såsen hälldes på för att slippa få en hård yta som döttrarna inte gillar). Tillaga mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

Servera nygräddad med sallad.