Hemma med sjukt barn som är på bättringsvägen och helt plötsligt är hungrig som en varg vid middagen och inget speciellt inhandlat. Vad gör man då?
Jag fick kolla upp vad som fanns hemma i frys och skafferi för att kunna erbjuda något som både smakar bra och som mättar ordentligt. Svaret fanns i fryst kycklingbröstfilé, fryst broccoli och slattar av grädde och crème fraiche från helgens middag. Resultatet blev väldigt lyckat och med bara fond, salt, svartpeppar och lite strösocker som extra smaksättning blev det en ytterst enkel pastarätt man kan slänga ihop på samma tid som pastan kokar (om man har kycklingen tinad).

2 kycklingfiléer
100 gram fryst broccoli
1 gul lök
2 dl crème fraiche
1 ½ dl vispgrädde

Börja värma vattnet till pastan, strimla kycklingfilé och hacka löken fint. Hetta upp en gjutjärnsgryta med lite olivolja, stek lök och kycklingen tills kycklingen fått lite färg och löken blivit lite mjuk. Häll i crème fraiche och vispgrädde, rör om och låt koka upp. Sjud på medelvärme under tiden pastan kokas färdigt, när det återstår 3 minuter hälls broccolin i pastavattnet för att värmas och tillagas. När pastan är färdig först broccoli och pasta över och blandas i pastasåsen, om konsistensen är lite för trögflytande kan du hälla i lite pastavatten tills konsistensen blir rätt.

Servera gärna med lite grönt till.