Nyårsdagen och tillbaka till lite mer vanlig mat efter julen och nyårs helgernas finare festmat. Ganska skönt att vara tillbaka till mer basmat som resterna blir perfekt som matlådor till jobbet. Detta receptet kommer från Viktväktarna och resultatet blev väldigt gott och hela familjen åt sig mätta. Jag smakade av rätten med salt, svart peppar och lite fond annars är det helt enligt receptet.

600 gram fläskytterfilé
125 gram cocktailtomater
½ medelstor purjolök
1 köttbuljongtärning
2 ½ dl vatten
1 ¼ matlagningsgrädde
2 tsk persilja
250 gram pasta

Strimla fläskytterfilé, halvera tomater och skiva purjolöken. Stek köttet i olja ett par minuter tills den får fin färg. häll sedan i tomaterna och purjolöken. Fräs en stund och tillsätt buljongtärning, vatten och matlagningsgrädde och låt sjuda i 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och fond.

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen, blanda såsen med pastan och avsluta med lite grovmalen svartpeppar.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift