Ugnsbakad falukorv här fylld med ost, äpple och ananas tillagad på en bädd av blomkål, morötter och purjolök. Jag fick lite dålig värme i ugnen så den ser lite blek ut men smaken var helt underbar. Receptet hittade jag på recept.se och när yngsta dottern önskade falukorv till middag plockade jag fram detta receptet. Serverades med klyftpotatis och lite enkel svampsås och hela familjen gillade verkligen kombinationen med äpple, ananas och ost i skårorna på falukorven.

1 falukorv
1 burk ananasringar
1 äpple
8 skivor ost
3 morötter
1 blomkål
1 purjolök
Salt och peppar

Sätt ugnen på 175°, ansa, skala och dela grönsakerna till grönsaksbädden i grova bitar. Fördela i en ugnsform (25×35 cm), ringla över olivolja, salta och peppra och vänd runt så allt blandas. Lägg falukorven mitt på grönsakerna, skär 8 snitt i falukorven, klyfta äpplet, dela ananasringarna i mitten och hyvla ost. Ta en äppelklyfta, ananasring och vira ostskivan runt och tryck ner i snittet i falukorven. De äppelklyftor som blir över spred jag ovanpå grönsaksbädden.

Tillaga i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter, höj värmen till 200° mot slutet så att du får en fin färg på korv och ost.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift