Efter lördagens middag fanns det en del potatismos över och jag har en längre tid haft detta recept på lut inför den situationen. Receptet hittade jag i höstas och har haft det i åtanke flera gånger. Då har det inte blivit tillräckligt mycket potatismos över för att kunna göra rätten men i helgen fanns det tillräckligt med rester. Receptet hittade jag på Vin och mat guiden och kombinationen med potatismos, pankoströbröd, färskost och riven ost lät allt för god att inte testa.

Rester av potatismos
Riven ost (jag hade cheddar)
1 förpackning färskost naturell
Panko eller ströbröd

Sätt ugnen på 175-225° (beroende på hur tjockt lager potatismos man har, lägre temperatur för tjockt lager), smörj en ugnsform. Blanda cirka hälften av den rivna osten med potatismoset, lägg moset i den smorda formen och jämna till ytan. Bred på ett lager med färskost, cirka ½ cm tjockt, strö över riven ost och efter det ströbröd (alternativt panko). Gratinera i ugnen tills den fått en fin gyllenbrun färg

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift