Fredag och hemma med barnen på grund av förkylning och svårt att komma på vad man ska laga till middag, vi har nog alla varit i den situationen både en och två gånger. Barnen gillar korvstroganoff, men jag ville ha något lite mer än så och började leta efter inspiration till fredagens lunch. Resultatet blev ett recept från Lanleyskök där rätten görs på crème fraiche, dijonsenap och det är bacon i den. Jag valde bort paprika och persilja i rätten då barnen inte gillar tillagad paprika, valde att krydda med paprikapulver istället för att få smaken åtminstone och persiljan ersattes med dill

1 paket bacon
2 gula lökar
1 röd paprika
800 gram falukorv
1 ½ dl tomatpuré
1 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1-2 msk hackad persilja

Dela bacon i cm breda bitar, stek i en torr stekpanna tills de fått färg och låt de sedan svalna på en tallrik. Hacka löken och stek den i smör tills den mjuknar, häll i strimlad paprika och låt allt steka någon minut till. Under tiden delas falukorven i stavar och hälls ner i pannan, stek de tills de får lite yta och häll sedan tillbaka baconet. Gör ett hål i mitten och klicka ner tomatpurén så den får steka med i korven lite innan senapen rör i tillsammans med crème fraiche och mjölk. Smaka av med salt och peppar och låt det puttra ett par minuter, servera med ris och grönsallad.