Ledig helg och början på semestern med nära 30 grader mitt på dagen, vad gör man då till middag? Jag valde det snabba alternativet och vi hade lätt lunch med sallad, gurka, mackor och kräm, med det valet var kvällsmaten desto viktigare. Jag hade kyckling och crème fraiche hemma så jag funderade på om jag skulle ta och göra en pasta med kyckling i. Tyvärr så har det varit rätt mycket av den sortens rätter det sista och jag vet att barnen mest äter sås och pasta då. Valet blev att försöka kolla vad som fanns i kylen i övrigt och kolla vilka kryddor som fanns tillgängliga i kryddskåpet.

600 gram kycklingfilé
1 ½ tsk Garam masala
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 msk kalvfond
Salt
Peppar

Dela kycklingen i mindre bitar, gärna längre strimlor. Värm en gjutjärnsgryta på spisen och häll i olja, fräs kycklingen tills den fått färg, häll på garam masala och vatten och låt det koka upp. Häll i crème fraiche och låt puttra nåra minuter tills kycklingen är färdiglagad.

Garnera med färska örter och servera med ris och tunnbröd.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift