När det är semester måste man få chans att lyxa till kvällsfikat även en måndag. Vi hade en hel del blåbär kvar efter helgen så det behövdes dessutom bara lite extra handling så fanns allt hemma. Receptet hittade jag på Hannas bageri som drivs av Hanna Rydström Noring. Kombinationen av blåbär, vit choklad och till det ett härligt kolasmakande knäckigt täcke blev en verklig smaksensation som serverades med vaniljkräm.

500 gram blåbär
½ dl florsocker
1 msk potatismjöl
150 gram vit choklad
150 gram smör
½ dl ljus sirap
2 msk mjölk
3 dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl strösocker

Sätt ugnen på 175° och smöra en pajform, blanda ihop blåbär, florsocker och potatismjöl i en bunke och häll sedan ut och fördela blandningen i pajformen. Grovhacka den vita chokladen och strö över blåbärsblandningen.

Smält smöret i en kastrull, ta av kastrullen från plattan och rör ner sirap och mjölk. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner i smörblandningen. Klicka sedan över blåbärsblandningen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills pajen blivit gyllenbrun.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift