Ibland vill jag testa något nytt, att bara göra köttbullar då barnen älskar det kan bli lite enformigt och då väjer jag hellre att testa lite nya recept. Köttfärslimpa har jag testat lite olika med varierat resultat och var nu redo att testa ett nytt recept. Detta hittade jag på arlas hemsida och resultatet blev en fin saftig köttfärslimpa, ska testa den med viltfärs i framöver för att se om det blir någon skillnad.

1 kg köttfärs
8 msk ströbröd
3 dl mjölk
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 ägg
6 msk tomatpuré
4 tsk torkad timjan
Salt & peppar

Sätt ugnen på 200°, blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla i 5 minuter. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs löken mjuk i smör i en stekpanna.
Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet. Rör till en slät färs och forma sedan färsen till en limpa i en smord ugnsfast form.

Grädda köttfärslimpan i cirka 35 minuter.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift