Då var det dags att fylla på förrådet av frallor att ha till frukost på jobbet igen, jag brukar försöka göra ett nytt recept då och då för att kolla efter nya och få inspiration att i framtiden börja försöka baka efter egna recept. Denna gången vill jag har ett recept som var sötat med antingen honung eller sirap och detta receptet hittade jag efter lite sökning på frallor med honung och det fanns på Niinis kitchenlife. Receptet är skriver på varm degvätska men vanan trogen så gör jag den på kall degvätska och skriver receptet därefter.

50 gram jäst
2 tsk bakpulver
50 gram smör
5 dl vatten
½ msk salt
2 msk honung
cirka 11 dl vetemjöl (jag använde vetemjöl special)

Smula jästen i en bunke och häll på vattnet och honungen, rör tills jästen har lösts upp. Dela smöret i små kuber och häll i det tillsammans med salt, hälften av mjölet och salt. Börja arbeta degen med maskinen och fortsätt hälla i mjölet lite i taget, arbeta degen tills den blir smidig och släpper från kanten.

Dela degen i 18-20 bitar, rulla det till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250° och låt frallorna jäsa under bakduk i 20 minuter.

Grädda frallorna i 7-10 minuter, de ska bli gyllenbruna på toppen. Efter gräddningen blandas 1 tsk honung med lite ljummet vatten och blandningen penslas på frallorna.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift