Jag har börjat kolla efter alternativa recept att baka frallor på, allt för större variation och en smakrikare frukost. När jag hittade detta receptet var min tanke att varför inte gör dessa till frallor och när det stod i en kommentar att det fungerade var jag tvungen att testa. Receptet kommer från I köket med Anders där jag har letat recept innan. Resultatet blev lite platta frallor men med underbar smak och konsistens, det kommer bli perfekt som frukostfralla på jobbet i veckan. Jag använde som alltid kall degvätska och skriver receptet efter hur jag gjorde.

35 gram jäst
2 ½ dl mjölk
8 dl vetemjöl special
100 gram smör, rumstempererat
1 ägg
1 tsk salt
1 msk honung

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken direkt från kylskåpet, blanda tills jästen har lösts sig helt. Tillsätt resten av ingredienserna och kör maskinen i cirka 10 minuter, degen blir lite kladdig men det ska den vara. Täck med plastfolie och jäs till dubbel storlek.

Tryck ut luften ur degen och dela den i 10 lika stora delar, forma till bollar och lägg de på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa i 1 timme, sätt ugnen på 225° efter halva jästiden.

Pensla frallorna med uppvispat ägg med en skvätt vatten och en nypa salt, grädda i ugnen i cirka 10 minuter, tills de fått en lagom gyllenbrun färg.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift