Söndag och dags att laga lite mat som både blir bra som middagsmat men även fungerar i matlådor till veckan. I blev det en rätt på fläskytterfilé där jag kombinerade de smaker som jag själv finner fungerar bra med fläskytterfilé. Planen var från början att servera rätten med klyftpotatis men då jag fick tag i riktigt fina nypotatis blev det istället kokad potatis som serverades till, som extra smaksättning fanns det möjlighet att välja mellan lingonsylt eller svartvinbärsgelé.

900 gram fläskytterfilé
1 röd paprika
3 dl vispgrädde
1 dl buljong
2 msk hackad dill
150 gram riven lagrad ost

Sätt ugnen på 225°, skiva fläskytterfilén i cm tjocka skivor som sedan halveras, fräs de i en stekpanna med smör och placera de sedan i en ugnsfast form. Hacka paprikan lite grovt och stek den i samma panna i fettet som finns kvar och häll de sedan på fläskytterfilén. Koka upp grädde och buljong och rör sedan ner osten, när osten har smält låt såsen sjuda lite och smaka av den med dill, salt och peppar. Häll den över köttet och tillaga den mitt i ugnen i cirka 20 minuter.