Bostongurka kan användas till många olika rätter och jag har under ett par år sökt efter bra recept att testa, receptet jag hittade hon Fredriks fika har en bonus att den går att göra på vanlig slanggurka. Nu hade jag några färdiga frilandsgurkor som de kallas (vanligaste är dock att de kallas Västeråsgurkor) och jag hittade några fina i den lokala Coop butiken när jag shoppade i morse. Behövde bara komplettera shoppingen med lök och purjolök så fanns alla ingredienserna.

800 gram gurka
1 röd paprika
1 gul lök
1 liten purjolök
1 msk senapsfrön

3 dl strösocker
1 msk salt
2 dl ättikssprit 12 %
2 dl vatten
2 msk dill

Skölj alla grönsakerna, riv gurkan på den grova delen av rivjärnet, finhacka paprika, lk och purjolök- Lägg allt i en bunke tillsammans med senapsfrö. Koka upp 1 liter vatten och häll över grönsakerna, låt stå i 30 minuter och häll sedan av vattnet. Varm väl rengjorda burkar i ugnen på 100°

Koka upp socker, salt, ättika, vatten och dill, häll det i grönsakerna och låt sjuda i 10 minuter. Blandningen ska bli tjock och simmig, är det för mycket vätska kan man hälla av överskottet.

Häll upp på de värmda burkarna och förvara sedan i kylskåpet.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift