Jag gillar att testa göra potatis på lite olika sätt, jag har väldigt svårt för vanlig kokt potatis utan vill gärna ha någon annan variant. Inför dagens middag satt jag och kollade runt på lite olika sidor och efter ett tag hittade jag detta receptet på Zeinas kitchen som jag bara var tvungen att prova. Att först koka potatisen för att sedan mosa den lite och bränna av den lite snabbt i ugnen var riktigt lockande och resultatet blev verkligen över förväntan. Mina blev lite enklare än Zeinas då jag inte gjorde vitlökssmör utan valde att bryna smöret lite innan det penslades på de krossade potatisen.

12 potatis
100 gram smör (1 dl olivolja fungerar också bra)
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad eller färsk rosmarin
Salt
Peppar

Koka potatisen mjuka med skal, låt de rinna av. Värm ugnen till 200°, smält smöret och blanda med pressad vitlök, salt och peppar. Lägg potatisen på en plåt och “krascha” de med en slev eller potatisstöt. Pensla de med vitlökssmöret och strö på rosmarin. Baka de gyllene mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift