Vi hade inga rabarber hemma idag utan det fick bli vad som fanns i frysen till kvällsfikat. En förpackning med blåbär var allt som fanns att uppbringa och då blir ju valet av fika rätt lät med. Vad passar bättre än smulpaj med blåbär? Detta receptet hittade jag på mitt kök och de har i sin tur hämtat det från Pluras kokbok “Pluras bästa – kärleken till maten”

2 msk strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
100 gram smör, rumstempererat
5 dl blåbär
1 tsk kanel

Blanda socker, vetemjöl och havregryn i en bunke, skär smöret i mindre bitar och jobba in det i mjölblandningen till en smuldeg. Smöra en pajform och lägg i blåbären, strö kanel och lite socker över. Fördela smulpajen över blåbären och grädda i ugn i 20 minuter tills pajen fått färg.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift